2016. sze 15.

Így együnk melleink szépségéért!

írta: bppi
Így együnk melleink szépségéért!

A mellek szépségét az öregedésen kívül nagyon sok minden veszélyezteti, többek között a helytelen testtartás, a hirtelen bekövetkezett fogyás és hízás, a rossz melltartók viselése, a helytelen táplálkozás és a kevés folyadékfogyasztás, valamint a dohányzás, a stressz és a túlzott napozás.

eves_szep_mellert.jpg

Az egyik legfontosabb tényező a változatos és egészséges rendszeres étkezés, ugyanis a tápanyaghiány hosszútávon károsítja a bőr kötőszövetét.

Vegyük sorra, hogy mik azok az ételek, melyeket érdemes fogyasztanunk a szép keblek érdekében!

Az egyik fontos vitamin, az A-vitamin, ami a cseresznyében, sárgabarackban, áfonyában, grapefruitban és a görögdinnyében, valamint a káposztában, paradicsomban, sárgarépában és a fejes salátában található többek között. Az A-vitamin biztosítja a mellkasi izom, a tartóizom, valamint a bőr feszességét. Ráadásul csökkenti a cellulitisz kialakulásának lehetőségét, és segíti a toxinok kiürülését a szervezetből.

Fogyasszunk sejtmegújuláshoz, vörös- és fehérvérsejtek képzéséhez, a zsír és kötőszövet rugalmasságához B12, valamint B9-vitamint, vagyis folsavat, melyeket a spenótban, a sóskában, a zöldpaprikában és a brokkoliban találunk meg, valamint a teljes kiőrlésű gabonafélékből készült pékárukban is. Azonban a fogamzásgátló tabletták, az alkohol, és néhány gyógyszer akadályozza a folsav felszívódását, ezt vegyük figyelembe. B12-vitamint pedig kizárólag az állati eredetű táplálékok tartalmaznak, például a hal, a tojás, a belsőségek, a hús, a tej és a tejtermékek. A szigorú vegetáriánus étrenden élőknek figyelniük kell ennek a vitaminnak a pótlására.

A C-vitamin a bőr hamvasságát segíti, amit a citrusfélék, az alma, a körte, a zeller, a petrezselyem, a fekete ribizli, és a növényi csírák fogyasztásával juttathatunk be a szervezetünkbe.

Az E-vitamin antioxidáns hatása mellett kedvezően befolyásolja a hormonegyensúlyt is. Legfontosabb forrása a napraforgó-, a kukorica- és az olívaolaj, de nyugodtan fogyaszthatunk mandulát, mogyorót, diót vagy pisztáciát is. Intenzívebben fejti ki hatását, ha más vitaminokkal együtt fogyasztjuk (A és C-vitamin, szelén).

A mellünkben zajló kémiai folyamatok zavartalan működését segítik a cink, a mangán, a kálium, a szelén, a szilícium, a nátrium és a flavonidok. Gazdagon megtalálhatóak ezek az ásványi anyagok és nyomelemek a friss és párolt zöldségekben, halfélékben, aszalt gyümölcsökben, teljes kiőrlésű gabonafélékben, étcsokiban, vörösborban és a teában.

A női növények (görögszéna, zsálya, komló, lucerna és poloskavész) nagy mennyiségben tartalmaznak együttesen olyan ásványi anyagokat és vitaminokat, amikben a növényi ösztrogén tartalom segít megőrizni a mell kerekded formáját.

A bőr nedvességtartalmának megőrzéséért az omega-3 és az omega-6 esszenciális zsírsav felel. Előbbit a búzacsíra, a hántolatlan gabonamagvak, a csukamájolaj és a hidegen sajtolt növényi olajok, mint például a szója, kukorica, len, ligetszépe, borágó tartalmazza, utóbbit leginkább a halolaj.

Kebleink feszességének és szépségének hosszú ideig tartó megőrzése érdekében, kerüljük a tartósítószereket, állományjavítókat és a mesterséges színezékeket tartalmazó ételeket, a zsírokat, valamint a dohányzást és a koffeint. A legfontosabb azonban, hogy naponta legalább két liter folyadékot igyunk ásványvíz, gyógytea vagy friss gyümölcslé formájában, ugyanis a bőséges folyadék javítja az anyagcserét, a vér- és nyirokkeringést.

Szólj hozzá

mell mellplasztika melltartó